همه ميدونيم كه آشپزي يه هنره، پس ايرادي نداره كه من اين بحث رو اينجا ميذارم
خب و اما به آشپزخونه ي ما خوش اومدين
اينجا قرار نيست هرچي كه تو اينترنت پيدا كرديم رو كپي پيست كنيم
دلم ميخواد خانوماي كدبانو و آقايون ِ شكمو (شرمنده ديگه يه واقعيته!

) هنر خودشونو اينجا نمايش بدن و البته به بقيه هم ياد بدن
پس هركي هرچي كه درست ميكنه، حتي ساده ترين غذا رو دستور پختش رو همراه با عكس اينجا بذاره تا همه ياد بگيرن
منتظرن غذاهاي خوشمزه شما هستيم
خب با اجازه ي همگي ميخوام خودم شروع كنم با يه شيريني ِ خوشمزه
اين كلوچه رو چند وقت پيشا تو اينترنت پيدا كردم و درستش كردم، خيلي خوشمزه شده بود

و البته خيلي هم راحته
طوري كه اهالي خونه هر هفته ميگفتن بازم درست كن، آخر سر ذخيره ي گردوي منزل تموم شد و دست از سر كچل اينجانب برداشتن
مواد لازم براي تهيه کلوچۀ محلی
آرد : 4 لیوان (دقيقا همين قدر نميشه، كمي بيشتر يا كمتره)
شکر : یک سوم لیوان
شیر : یک لیوان
تخم مرغ : یک عدد
زعفران دم کرده : دو قاشق سوپخوری
نمک : یک سوم قاشق مرباخوری
روغن برای سرخ کردن نانها : دو لیوان (سعي كنيد از روغن حيواني استفاده كنيد كه خيلي خوشمزه تر ميشه)
مواد لازم برای میان کلوچه:
دارچین : دو قاشق چایخوری
گردوی خرد شده : نصف لیوان
شکر : نصف لیوان
روش پخت:
آرد رو تو يه كاسه با نمك و شكر بريزيد و قاطي كنيد. بعد تخم مرغ و شير و زعفران رو بهش اضافه ميكنيم و هم مي زنيم تا خميز لطيف و يكدستي درست بشه. با دقت داشته باشيم كه خمير نچسبه به دستامون. كه اگه اين طوري كمي آرد اضافه ميكنيم. و اگه ديديم خيلي آرد اضافه شده و خمير خيلي سفته كمي (گفتم كمي ها يه وقت يه ليوان گنده شير نريزي توش) شير بهش اضافه ميكنيم.
خب حالا مواد مياني رو اين طوري درست ميكنيد كه دارچين و گردو و شكر رو باهم مخصلوط ميكنيد. به همين راحتي.
بعدش رو تخته ي آشپزخونه يا يه سيني بزرگ يه كم آرد مي پاشيم و گلوله هاي كوچك خمير رو برميداريم و روي تخته با وردنه صاف ميكنيم، بعد يه مقدار از مواد رو وسط خمير باز شده ميريزيم ، بعد دو طرف خمير رو رو هم مي كشيم و فشار ميديم تا به هم بچسبن. بعد از اينكه مواد و خمير هامون تموم شد (سعي كنيد قبل از اينكه شروع كنيد مواد و خمير رو تنظيم كنيد تا آخر سر كم يا زياد نباد موادتون) كلوچه هارو تو يه ماهيتابه با همون روغن حيواني كه گفتم سرخ كنيد
و حالا كلوچه ي شما حاضره، بفرماييد
امروز برا ناهار آش دوغ داشتيم، گفتم آموزششو اينجام بذارم
مسلما هركي رفته باشه اردبيل و سرعين آش دوغ هم خورده
اين آش دوغي هم كه ميخوام اينجا بذارم آش دوغ اردبيله، زماني كه سراب بوديم مامانم از همسايه هاي اردبيلي مون ياد گرفته بود
مواد لازم:
برنج 1 پيمانه
تخم مرغ 1 عدد
ماست ترجيحاً ترش يك كيلو
نخود 1 پيمانه
سبزي شامل تره، گشنيز، شويد و جعفري كه اندازه هاشو نميدونم همين طوري دستي ميريزم
سير 4-5 حبه
گوشت چرخ كرده 150 گرم
پياز 1 عدد
نمك به ميزان دلخواه (نه دلخواه نه، سعي كنيد نمك كم استفاده كنيد تو غذاهاتون)
خب اول از همه نخود رو مي پزيم كه بهتر اينه كه قبلش يه 12 ساعتي خيسونده باشيمش تا از عوراض جانبيش جلوگيري بشه

بعدش پياز رو رنده ميكنيم، آبشو ميگيريم و به گوشت چرخ كرده اضافه ميكنيم، بعد باهاش كوفته قلقلي درست ميكنيم. ئه نخندين، خب يعني اينكه يه كوچولو از گوشت رو برداريد و تو دستتون به اندازه ي فندق درستش كنيد و بذاريد كنار.
خب حالا برنجمون رو شسته و تخم مرغ رو داخل برنج ميريزيم و با همزن اونقد هم ميزنيم تا مايه صاف و يكدست بشه، اگه كامل باز نشه بعدا داخل دوغ يه جوري رشته رشته ميشه كه خوشگل نيست.
بعد دوغ (يا همون ماستي كه خودمون دوغش مي كنيم)رو كه ترجيحا ترش هم باشه با مايه ي برنج و تخم مرغ؛ توي قابلمه مون ميريزيم و با حرارت زياد مدام هم ميزنيم تا به جوش بياد. بايد دقت كنيم يك لحظه هم از هم زدنِ دوغ دست نكشيم كه اون وقت دوغ خراب ميشه! و بايد بريزيمش دور!!!
بعد از اون سبزي ها و نخود رو كه قبلا پخته بوديم رو به دوغ اضافه ميكنيم. همچنين سيرهارو هم توش خرد ميكنيم. و اخر سر كوفته قلقلي هارو هم بهش اضافه مي كنيم. حالا صبر مي كنيم تا گوشت و سبزي كاملا بپزه، بعد آش ما آماده س. بفرماييد.
نكته: تناسب سبزي ها رو دقت كنيد كه به اين شكل باشه كه تره و گشتيز دوبرابر شويد و جعفري باشه
اينم عكس سهم آش من كه همين الان خوردم، جاي همه تون خالي
فقط اين آشي كه مي بينيد به دليل كمبود ماست يه كم غليظ شده
![[تصوير: 1979673396_07312009_1.jpg]](http://www.mypicx.com/uploadimg/1979673396_07312009_1.jpg)
كنار دانشگاه ما از اينها مي داد

مرسي خواهري

خوب خاصيت دانشجو شهرستان بودن ، اينه كه آدم با غذاهاي دانشجويي آشنا ميشه، مي شه اينجا از اونها هم نوشت ؟ چندين غذاي ساده و ارزان و سريع بر وزن تخم مرغ و سيب زميني و آب

چي تنها موندم اينجا
هيچ كدوم از خانوماي اين فاروم آشپزي نميكنه؟؟؟؟؟

میشه یکم غذاهای بی دردسر و سریع هم یاد بدید ؟ البته بغیر از تخم مرغ و مواد اولیه اون هم خیلی پیچیده نباشه !
ممنون میشم .

تاس كباب
آقا گول اسمش رو نخوريد. تو گفتمان يك تاپيك بود بنام"غذاهاي دانشجويي" اونجا نوشته بودمش. زياد به آشپزخونه نمي خوره

مواد اوليه : سويا، سيب زميني، آب، رب، نمك و فلفل.
طرز تهيه

: ابتدا سيب زميني ها را به قسمتهاي مربعي شكل تقسيم مي كنيم (يعني اول برش مي ديم، بعد خلال مي كنيم و بعد مربع مي كنيم). سويا را در قابلمه كوچكي در آب مي جوشانيم تا آماده تبخ شود. حالا قابلمه اصلي را به ميزان نصف آب كنيد و سيب زميني ها را درونش بريزيد. صبر كنيد تا سيب زميني ها آب پز شوند و سپس به آن سويا را هم اضافه كنيد. رب را در آب حل كنيد و به غذا اضافه كنيد. بعد از مدتي سيب زميني ها كامل پخته مي شوند و سوياها آماده خوردن.
اين غذا را همانطور آبكي بريزيد درون ظرف. در يك دست نان بگيريد و گاز بزنيد و با قاشق اين شبه آبگوشت را بخوريد (مي تونيد تليت كنيد اما اينطوري بهتره)
ميزان استفاده از مواد، بستگي به اين دارد كه چقدر پول داريد، چقدر وقت داريد و شكم چند نفر را بايد سير كنيد. هر چه آبش را بيشتر كنيد بيشتر جواب خواهد داد
خوب باور كنيد به مدت 2 سال ، غذاي بيشتر هفته ما در دوران دانشجويي اين بود. اما خوشمزه بود و لذتي داشت

اصل غذاي تاس كباب با گوشت قرمه، سيب زميني ، هويج، گردو تهيه مي شود كه اين ورژن دانشجويي اش بود

(۱۷-مرداد-۸۸ ۱۲:۴۷ صبح)metall6 نوشته : [ -> ]میشه یکم غذاهای بی دردسر و سریع هم یاد بدید ؟ البته بغیر از تخم مرغ و مواد اولیه اون هم خیلی پیچیده نباشه !
ممنون میشم . 

نع نميشه. تنبل خان خب يه بارم شما آشپزي كنيد خانومتونو خوشحال كنيد، دهععععععععععع
امروز پيراشكي درست كرده بودم، گفتم يه چند تا عكس بگيرم اينجام بذارم آموزشش رو
مواد لازم براي خمير:
آرد سفيد: 3.5 پيمانه
آب: 1 پيمانه
روغن مايع: 4/1 پيمانه
شكر: 2 شاشق غذاخوري
وانيل: 4/1 قاشق غذاخوري
مواد لازم براي كرم پيراشكي:
آرد سفيد: 0.5 پيمانه
شكر: 1 پيمانه
آب: 1 پيمانه
وانيل: 4/1 قاشق غذاخوري
گلاب: 4/1 پيمانه
روش پخت:
اول از همه خمير رو بايد درست كنيم. برا اين كار روغن و آب و شكر و وانيل رو مخلوط كرده و هم مي زنيم. بعد ارد رو كم كم بهش اضافه ميكنيم. تا جايي كه خمير به دست نچسبه، البته نبايد خيلي هم سفت باشه. شايد لازم باشه كمي بيشتر از سه ونيم پيمانه آرد استفاده كنيد. اگرم يه وقت ديدين خيلي سفت شد يه كم آب اضافه كنيد بهش. البته من معمولا شير ميزنم يه كم. خب حالا يه نيم ساعتي روشو مي پوشونيم و ميذاريم يه جاي گرم تا ور بياد.
بعد رو تخته آشپزخونه كمي آرد مي پاشيم (اگه مثه من تخته آشپزخونه نداريد رو يه سيني اين كارو بكنيد) بعدبا وردنه خمير رو نازك كنيد و با يه ليوان به شكل دايره قالب بزنيد.
بعد قالبها رو بچينيد تو يه سيني و بذاريد حدود 15 دقيقه ديگه بمونه
تو اين مدت كرم پيراشكي رو درست مي كنيم. برا اين كار آرد و شكر رو مخلوط ميكنيم بعدش آب و گلاب و وانيل رو بهش اضافه مي كنيم. و مدارم روي حرارت كم هم مي زنيم تا صاف و يكدست بشه.
بعد از اينكه مثه اين عكس پاييني غلظ شد، از روي حرارات برش ميداريم
بعد تو يه ماهيتابه بزرگ كمي روغن ميريزيم و بعد اينكه روغن داغ شد خميرهايي رو كه قالب زديمو ميذاريم تو روغن. و با حرارت ملايم ميذاريم تا سرخ بشه و داخلش هم بپزه. اصلا هم بهش دست نميزنيم تا پف كنه. بعد اينكه يه طرفش سرخ شد و پف كرد برش ميگردونيم
بعد اينكه همه شونو سرخ كرديم با يه چاقوي تيز يه شكاف ايجاد ميكنيم و كمي از كرم رو توش ميريزيم. آخر سر هم با پودر قند روي پيراشكي هامونو تزيين مي كنيم.
البته يه توضيحي درمورد اين پيراشكي هاي خودم بدم: چون خونواده ما زياد با روغن ميونه خوبي ندارن من زياد روغن نريختم برا سرخ كردن. اما اگه ميخوايد مثه پيراشكي هاي بيرون بشه (روغني) ميتونيد بيشتر روغن بريزيد.
نوش جون

(۱۷-مرداد-۸۸ ۱۲:۵۹ صبح)iq-boy نوشته : [ -> ]تاس كباب
آقا گول اسمش رو نخوريد. تو گفتمان يك تاپيك بود بنام"غذاهاي دانشجويي" اونجا نوشته بودمش. زياد به آشپزخونه نمي خوره 
مواد اوليه : سويا، سيب زميني، آب، رب، نمك و فلفل.
طرز تهيه
: ابتدا سيب زميني ها را به قسمتهاي مربعي شكل تقسيم مي كنيم (يعني اول برش مي ديم، بعد خلال مي كنيم و بعد مربع مي كنيم). سويا را در قابلمه كوچكي در آب مي جوشانيم تا آماده تبخ شود. حالا قابلمه اصلي را به ميزان نصف آب كنيد و سيب زميني ها را درونش بريزيد. صبر كنيد تا سيب زميني ها آب پز شوند و سپس به آن سويا را هم اضافه كنيد. رب را در آب حل كنيد و به غذا اضافه كنيد. بعد از مدتي سيب زميني ها كامل پخته مي شوند و سوياها آماده خوردن.
اين غذا را همانطور آبكي بريزيد درون ظرف. در يك دست نان بگيريد و گاز بزنيد و با قاشق اين شبه آبگوشت را بخوريد (مي تونيد تليت كنيد اما اينطوري بهتره)
ميزان استفاده از مواد، بستگي به اين دارد كه چقدر پول داريد، چقدر وقت داريد و شكم چند نفر را بايد سير كنيد. هر چه آبش را بيشتر كنيد بيشتر جواب خواهد داد 
خوب باور كنيد به مدت 2 سال ، غذاي بيشتر هفته ما در دوران دانشجويي اين بود. اما خوشمزه بود و لذتي داشت 
اصل غذاي تاس كباب با گوشت قرمه، سيب زميني ، هويج، گردو تهيه مي شود كه اين ورژن دانشجويي اش بود 

دمت گرم
همين خودش بعضي وقتا انقده خوشمزه ميشه كه نگو
يه كم فلفل و پياز و بادمجون و فلفل دلمه اي زردچوبه هم ميريختين توش خوشمزه تر ميشد
باور نداري يه بار امتحان كن

قريب به 90 بازديد
اما دريغ از يه پستع يه تشكر

پنكيك؛ يك صبحانه خوشمزه
مواد لازم:
آرد: 1 و نیم پیمانه
بیکینگ پودر: 3 و نیم قاشق چایخوری
نمک: نصف قاشق چایخوری
شکر: یک قاشق غذاخوری (اگه مثه من عشق شيرين داريد 4 قاشق بزنيد )
شیر: 1 و یک چهارم پیمانه
تخم مرغ: یک دونه
کره آب شده: 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
آرد و بیکینگ پودر و نمک و شکر رو با هم مخلوط کنید و بعد کره و شیر و تخم مرغ رو بریزید و خوب خوب هم بزنید تا یک دست بشه
خب حالا تابه تونو بذاريد رو حرارت تا كمي گرم شه، بعد كمي روغن بريزيد توش و بعد به اندازه يك چهارم پيمانه از مايه برداريد و بريزيد تو تابه. فقط دقت كنيد حرارت كم باشه وگرنه زودي ميسوزه (مثه مال من كه حواسم نبود سوخت

)
وقتي يه طرفش طلايي خوشگول شد برش گردونيد تا اون طرفشم سرخ بشه
و حالا با يه ليوان شير و يا شيرموز خيلي مي چسبه
نوش جون
آهان، اينم بگم كه با اين اندازه ها 10 تا پنكيك درست شد
خب اینجوری که دل آدم آب میشه

کاش میشد بیاری دور هم بخوریم

من فقط نیمرو بلدم فکر نمیکنم اونم آموزش بخواد وگرنه حتما یادتون میدادم

این جستار رو اگر مهرماه تا دی ماه میدیدم براتون کلی غذای دانشجویی با سریع ترین روش پخت میذاشتم
یعنی من که آشپزی نمیکردم اما راحله جدیدترین و ازمن دروووردنی ترین غذاهارو میساخهت
همشونم اسمش بیف استراگانف!! بود ولی متعلف به یه کشور

اسم یکیشونم هاپ هاپوف بود

چون خسابی شکل غذای سگ بود
و اما
کدو
هویج
سیب زمینی
قارچ
گوچه فرنگی
این مواد رو خلال خلال ریز میکنید ابتدا هویچ رو داخل ماهیتابه میریزید همراه با پیاز خورد شده.زیر گاز رو خیلی کم میکنید که بوسیله حرارت هویچ و پیاز کمی اب بندازند .بعد کدو و سیب زمینی و قارچ رو اضافه میکنید بعد از اینکه اینها هم در درجه حرارت کم بخار کردند لطف میکنید و یه لیوان بهش آب اضافه میکنید .صبر کنید تا آب جوش بیاد
زیر گاز رو کم میکنید و مرتبن تا زمانی که فارچ و هویج پحته بشه بهش سر میزنید که نسوزه
اگر پخته نشده بود خیلی کم کم آب اضافه میکنید
در اخر گوچه فرنگی رو به غذا اضافه کنید و غذای شما آماده است
پ.ن: فلفل دلمه ایی و اگر به غذاهای تند علاقه دارید فلفل سبز هم اضافه کنید
در ضمن این یه غذای بی نمک و بی روغن بود که من همیشه برا اهل خونه درست میکنم
نمک و ادویه جاتش با شما

(۲۵-مرداد-۸۸ ۰۷:۱۸ عصر)meteora نوشته : [ -> ]من فقط نیمرو بلدم فکر نمیکنم اونم آموزش بخواد وگرنه حتما یادتون میدادم

منم همیشه همین فکرو میکردم

تا اینکه پا گذاشتم تو خوابگاه

شاید خنده دار یا باور نکردنی باشه اما دنیا یکی از بچه هایی بود که حتی نیمرو بلد نبود درست کنه

به خودت افتخار کن پانیذ

چای و تخم مرغ آب پز
در یک کیسه پلاستیک دو عدد تخم مرغ تازه بگذارید، آنرا در کتری ای که آنرا قبلا به مقدار لازم پر از آب کرده اید بگذارید و کتری را به مدت 5 دقیقه روی آخرین شعله ی گاز بگذارید، بعد توی یک قوری یک قاشق سر پر چای خشک بریزید و آنرا از آب کتری پر کنید و کتری را دوباره به مقدار لازم آب کنید که نخشکد و پنج دقیقه ی دیگر هم بگذارید بجوشد.
توضیح اینکه اگر قوری ندارید میتوانید چای خشک را در همان کتری بریزید.
شما برای یک نفر تخم مرغ آب پز و حدود دو سه لیوان چای خواهید داشت که میتوانید در خانه دانشجوییتان آنرا مصرف کنید و لازم هم نیست ظرف ها را بشویید. اگر از تی بگ استفاده میکنید خیلی سوسولید ولی خوبست.

(این چایش کمی خوشرنگ تر از واقع است)
ما اسمشو گذاشته بودیم خوراک پیتزا
بادمجان
سیب زمینی
پیاز
گوچه فرنگی
فلفل دلمه ایی
قارچ(این مورد به دلخواه است )
تمام مواد را حلقه حلقه کنید . ابتدا همه ی این مواد را جداگانه سرخ کنید ودر ظرفی جدا نگه دارید . به هنگام سرخ کردن سیب زمینی بد نیست مقداری اندک ادویه جات به ظرف اضافه کنید
زمانی که این مواد سرخ شدند آنها را در ماهیتابه میچینیم بدین صورت که ابتدا سیب زمینی ها که قطور تر هستند و سپس بادمجان و گوجه فرنگی و بقیه مواد را روی آن نهاده به غذای خود محلول رب و آبلیموه و فلفل قرمز

را اضافه کرده شعله را کم میکنیم و منتظر پخت غذا میباشیم

من همه نوع غذايي بلدم درست كنم ولي چون وقتش نيست محروم شدين از ديدن دست پخت من واقعاا متاسفم

(۲۶-مرداد-۸۸ ۰۸:۱۵ عصر)Roshangar نوشته : [ -> ]من همه نوع غذايي بلدم درست كنم ولي چون وقتش نيست محروم شدين از ديدن دست پخت من واقعاا متاسفم 

عمویی ما از اول میدونستیم تو دستپختی نداریم
بیخودی افه نیا و کلاس الکی نذار